Op 1 september neemt Topicus de FirstKlas-activiteiten OERknal, FormuLeer en STAPP over van Senet. Topicus verwacht hiermee het mbo een boost te geven op het gebied van flexibel en modulair onderwijs. Dirk Jan Timmer: “Hiermee gaat een veelgehoorde wens bij klanten in vervulling.”

IT-bedrijf Topicus, aanbieder van leerling- en studentinformatiesystemen voor het onderwijs, en Senet hebben een overeenkomst bereikt over de overname van alle activiteiten van FirstKlas door Topicus. Topicus en FirstKlas maken geen financiële details van de overname bekend.

Dirk Jan Timmer, directeur Topicus’ divisie onderwijs: “Onze klanten gaven aan behoefte te hebben aan een onderwijscatalogus voor het gebruiksvriendelijk inrichten, beheren en presenteren van de afzonderlijke onderdelen en modules van een opleiding. Wij zijn reeds aanbieder van Eduarte, ParnasSys en Somtoday, drie leerling- en studentinformatiesystemen voor respectievelijk het middelbaar, primair en voortgezet onderwijs. Met FirstKlas komt daar nu een marktleidend opleidingenbeheersysteem voor het mbo bij. Dit zorgt voor meer gebruiksgemak voor docenten bij het beheren en inrichten van onderwijsprogramma’s en biedt leerlingen meer flexibiliteit en keuzevrijheid in hun leertrajecten. Dat is een verbreding van onze marktpositie, die op logische wijze aansluit bij onze kernexpertises. We verwachten hiermee het mbo een boost te geven op het gebied van flexibel en modulair onderwijs.”

Senet-directeur Theo Bieger heeft dezelfde mening: “De combinatie van FirstKlas en Topicus versterkt het aanbod in de mbo-markt. De koppeling met Eduarte wordt hiermee verder geprofessionaliseerd en uitgebouwd. We zijn ervan overtuigd dat we nog beter kunnen bijdragen aan de doelen van het mbo. Uitgangspunt is dat de overname van de activiteiten van FirstKlas geen gevolgen heeft voor de continuïteit van de dienstverlening aan onze klanten. De betrokken medewerkers blijven actief vanuit de locatie in Eindhoven.”


Op de foto: Theo Bieger van Senet (links) en Gerben Hilberink van Topicus Eduarte (rechts).


Ter informatie: leerling- en studentinformatie- en onderwijs begeleidingssystemen bieden een geautomatiseerde online omgeving voor registratie, leren en lesgeven aan leerlingen, studenten, leerkrachten en ouders/verzorgers. Zie ook: www.topicus.nl, www.senet.nl, www.eduarte.nl en www.firstklas.nl.

Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen met:
Theo Bieger, tbieger@firstklas, 040-2930395 of of Gerben Hilberink, gerben.hilberink@topicus.nl, 06-51212398.

 

Onze applicaties

  • MBO
OERknal 2.0 is een SaaS-applicatie die mbo-instellingen ondersteunt bij de totaalontwikkeling van het onderwijs. Met deze Onderwijscatalogus kunt u het onderwijsaanbod opstellen, beheren, vaststellen en goedkeuren.
  • MBO
OERknal is een SaaS applicatie die mbo-instellingen ondersteunt bij het opstellen van onderwijs- en examenprogramma’s (toets- en examenstructuren) ten behoeve van de OER. Het hele creatieproces wordt begeleid met workflows.
  • MBO
FormuLeer is een SaaS applicatie die mbo-instellingen ondersteunt bij de creatie en publicatie van onderwijsdocumenten zoals studiegids, examenplan, onderwijsgids en keuzedelengids.
  • MBO
STAPP is een SaaS applicatie die mbo-instellingen ondersteunt bij het registreren van en het rapporteren over studenten die studieloopbaanbegeleiding krijgen en/of in een schoolmaatschappelijk werk traject zitten.

Maatwerk applicaties

Naast generieke SaaS applicaties levert FirstKlas ook maatwerk applicaties voor onderwijsinstellingen. Wij ontwikkelen stabiele, webgebaseerde applicaties die veel mogelijkheden bieden, de wendbaarheid van de klantorganisatie verhogen en eenvoudig zijn in gebruik. Onze oplossingen komen tot stand in samenspraak met de klant door een goede inventarisatie en de inbreng van bewezen technologie.

Bekijk maatwerk applicaties

Heeft u een vraag, interesse in een gesprek of vrijblijvend even kennismaken?

De koffie staat klaar en onze collega’s denken graag met u mee. Bel ons, stuur een e-mail of vul het contactformulier in en we nemen snel contact met u op.

  • Door het contactformulier in te vullen gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens volgens onze privacyverklaring
  • Hidden