FirstKlas en Topicus slaan de handen ineen. In een exclusieve, strategische samenwerking maken beide partijen de integratie van de applicaties nog beter mogelijk, zodat het mbo haar ambitie op meer flexibel onderwijs ondersteund krijgt. Gerben Hilberink, managing director Eduarte: “Met deze samenwerking biedt Topicus een volledig aanbod aan KRS, VOLG en OBS.”

FirstKlas biedt sinds 2019 de volgende software as a service-applicaties gericht op het mbo:

  • OERknal ondersteunt bij het opstellen van onderwijs- en examenprogramma’s (toets- en examenstructuren) ten behoeve van het Onderwijs en Examen Regeling (OER).
  • FormuLeer ondersteunt bij de creatie en publicatie van onderwijsdocumenten, zoals studiegids, examenplan, onderwijsgids en keuzedelengids.


Beide applicaties zijn gekoppeld met het studentinformatiesysteem Eduarte van Topicus, waarmee meer dan 300.000 studenten worden ondersteund. Deze koppelingen worden de komende periode geoptimaliseerd. Theo Bieger, directeur FirstKlas: “Met het ontwikkelen van OERknal 2.0 bieden we een Onderwijscatalogus, bestaande uit de modules Onderwijsaanbod, Onderwijsontwerp en Resultaatstructuren, die naadloos aansluit op Eduarte.”

Gerben sluit af: “Wij gaan ervan uit dat we met deze samenwerking het mbo-onderwijs nog beter ondersteunen en nog meer impact kunnen maken in het beroepsonderwijs. We houden je graag op de hoogte van verdere ontwikkelingen.”

Interesse in een gesprek?

Neem contact op met Theo Bieger en maak een afspraak om vrijblijvend kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken.

Onze applicaties

  • MBO
OERknal 2.0 is een SaaS-applicatie die mbo-instellingen ondersteunt bij de totaalontwikkeling van het onderwijs. Met deze Onderwijscatalogus kunt u het onderwijsaanbod opstellen, beheren, vaststellen en goedkeuren.
  • MBO
OERknal is een SaaS applicatie die mbo-instellingen ondersteunt bij het opstellen van onderwijs- en examenprogramma’s (toets- en examenstructuren) ten behoeve van de OER. Het hele creatieproces wordt begeleid met workflows.
  • MBO
FormuLeer is een SaaS applicatie die mbo-instellingen ondersteunt bij de creatie en publicatie van onderwijsdocumenten zoals studiegids, examenplan, onderwijsgids en keuzedelengids.
  • MBO
STAPP is een SaaS applicatie die mbo-instellingen ondersteunt bij het registreren van en het rapporteren over studenten die studieloopbaanbegeleiding krijgen en/of in een schoolmaatschappelijk werk traject zitten.

Maatwerk applicaties

Naast generieke SaaS applicaties levert FirstKlas ook maatwerk applicaties voor onderwijsinstellingen. Wij ontwikkelen stabiele, webgebaseerde applicaties die veel mogelijkheden bieden, de wendbaarheid van de klantorganisatie verhogen en eenvoudig zijn in gebruik. Onze oplossingen komen tot stand in samenspraak met de klant door een goede inventarisatie en de inbreng van bewezen technologie.

Bekijk maatwerk applicaties

Heeft u een vraag, interesse in een gesprek of vrijblijvend even kennismaken?

De koffie staat klaar en onze collega’s denken graag met u mee. Bel ons, stuur een e-mail of vul het contactformulier in en we nemen snel contact met u op.

  • Door het contactformulier in te vullen gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens volgens onze privacyverklaring
  • Hidden